Omgeving


Het dorp waar wij wonen, Saint Gervais d’Auvergne, is een levendig en gezellig dorp en wordt ook wel gezien als de hoofdstad van ‘Coeur de Combrailles’ (hart van de Combrailles). Vlakbij de Carrefour vind je een grote hal, “halle des coeur de combrailles”. Hier worden jaarlijks grote evenementen gehouden, oa brocantes en BIO-markten, festiviteiten met de bekende Auvergnatse Charolais koeien en trekker festiviteiten. Een hoogtepunt in het jaar is het “Balle de L’Europe”. Hier komen niet alleen veel Fransen uit alle windstreken op af maar ook veel andere Europeanen en zelfs mensen van buiten Europa! Een week lang is St. Gervais ondergedompeld in een keur aan volksdansstijlen die in de grote hal bijna 24 per dag gehouden worden. St. Gervais d’Auvergne heeft er in die week 3000 inwoners bij.

Je hebt er bijna alle eerste benodigdheden die je maar kunt wensen. 
De bakker bij de kerk is beroemd in de verre omstreken om zijn overheerlijke brood. Elke maandagochtend is er markt en in het zomerseizoen worden er o.a. regelmatig avondmarkten georganiseerd.
St. Gervais d’Auvergne ligt als het ware boven op een heuvel waardoor je aan alle kanten een prachtig uitzicht hebt waaronder die op het vulkaan- en berggebied.
Les Combrailles, een uitgestrekte hoogvlakte met diep uitgesneden dalen en kloven, die bezaaid is met vijvers en kleine vredige gehuchten, is een streek met een ongerepte natuur. 
Water, in de vorm van rivieren, vijvers en watervallen, is alom vertegenwoordigd in Les Combrailles, in het bijzonder in Chateauneuf-les-Bains, een rustig kuuroord dat in de Gorges de la Sioule ligt, een echt vis-, zwem- of watersport paradijs gelegen op ongeveer een kwartiertje rijden vanaf ons.Het is hier genieten van het natuurlijke erfgoed, een mix van authenticiteit en biodiversiteit. Hier weten alle inwoners, die blij zijn dat ze in Les Combrailles wonen, hoe ze je moeten verwelkomen en hoe ze hun verknochtheid aan hun streek moeten overbrengen!

Vanuit de lucht, in een luchtballon, zie je dat de kloven, meanders 
(Queuille dat je absoluut gezien moet hebben) en meren van vulkanische oorsprong (Le Gour de Tazenat) nog beter uitkomen! Vanuit een luchtballon laten ook de monumenten zich van een heel andere kant zien. 
Je kan de vele uitgezette paden volgen: te voet, per fiets, te paard, met een span of met een ezel. Er zijn tal van trajecten mogelijk, die idyllische landschappen en erfgoed combineren.

Bij ons kun je heerlijk rustig een plekje vinden om je boek te lezen, in de hangmat luieren of bij een van de meertjes verpozen of zwemmen. De meertjes bieden naast de natuurlijk verkoeling ook genoeg uitdaging voor de visliefhebber. Direct vanaf ons terrein kun je de mooiste wandelingen wandelen of fietstochten maken.

Wat grotere bezienswaardige plaatsen in de omgeving:

*Clermont – Ferrand;  50 km rijden. Het is de stad met zijn zwarte kathedraal opgetrokken uit lavasteen. Deze studenten stad en stad waar de bekende michelin banden geproduceerd worden heeft vele kleine straatjes met gezellige restaurantjes, winkeltjes en volop terrasjes in de zomer.
*Montluçon;35 km rijden. Deze stad heeft rondom het kasteel een centrum met oude gerestaureerde panden. Ook hier vindt u vele gezellige restaurantjes en winkels.
*Riom;30 km rijden. Een oud stadscentrum, restaurantjes en musea.
*Neris les Bains;28 km rijden vlakvoor Montlucon;  met o.a. het kuurbad, antiek en brocante zaakjes en een casino.

Klik hier voor een uitgebreide GoogleMap waarin van alles makkelijk te vinden is met extra info en foto’s!